Usama Rasimova noćna mora ! Veliki broj članova SDP-a nakon izbora prešao u SPP u strahu zbog posla !

 


Veliku katastrofu doživela je Sandžačka Demokratska Partija u gradu u kojem vlada već punu deceniju, te katastrofe svesni su svi u SDP-u pa i Rasim Ljajić !

SDP koji je 2020. godine imao blizu 50% glasova ili ti 16.000 glasova u Pazaru, ove izbore osvojio je svega od 4000 do 6000 glasova jer nije moguće tačno utvrditi zbog koalicije sa SNS-om !

SDP je doživio poraz i od SDA Sandžaka i od Stranke Pravde i Pomirenja u Pazaru, ali novi lider SPP-a Usama Zukorlić biće prava noćna mora Rasimu Ljajiću !

Naime, odmah nakon izbora veliki broj članova SDP-a učlanjuje se u SPP u strahu da ne izgube posao, jer se šuška po gradu da odmah nakon novog saziva vlade Rasim Ljajić gubi sve funkcije u Pazaru !

Naime, Vučić je odlučio da kazni Rasima Ljajića za bruku koju je i Vučić doživeo zbog njega u Pazaru, Sjenici i u Tutinu pa će njegovu stranku ostaviti bez ikakvih funckija, a to je bilo jasno još onaj put kada je Rasim hteo da se utješi pozicijom u Fudbalskom Savezu Srbije ali je i tu odbijen.

Vučiću više odgovara Usama Zukorlić zato što još uvijek nije toliko politički zreo pa sa njim može manipulisati kako hoće, a sumnja se da je koalicija SNS/SDP i zaslužna zato što je Usama isterao Tandira i Muratovića iz stranke, pa je SPP u Prijepolju zabelježila katastrofalan rezultat

Objavi komentar

0 Primjedbe