RASIMOV KRAJ : Nastavlja se hapšenje članova SDP-a, počelo i u Sjenici !

 



Hapšenje Rasimovih funkcionera može se nazvati i Vučićevo uništavanje SDP-a nekada najveće poslušničke partije srpskog režima !

Za početak Vučićevog uništavanja možemo staviti 2020. godinu nakon parlamentarnih izbora. Rasim Ljajić izgubio je fotelju ministra, a kada je molio aktuelnu vlast da bar dobije fotelju u Fudbalskom savezu Srbije vraćen je i ponižen. Međutim, to je samo početak i Rasim bi rado ostao na tome, ali nedugo nakon toga počinje hapšenje više funkcionera SDP-a iz Novog Pazara u jednom danu, zanjimnjivo to je što su to bili najbliži Rasimovi saradnici.

Vučić sebi približava novu satelitsku stranku Stranku Pravde i Pomirenja koja je očigledno pristala da bude poslušnija od Rasima Ljajića a za manje vlasti zauzvrat. Zbog toga Aleksandar Vučić skida Rasimovu stranku i sa vlasti u Sjenici.

Tokom kraja 2021. godine umro je Muamer Zukorlić, pa je Vučić hteo da ispita biračko tijelo dvije partije i da onda odluči koju će da uništi a koja će da mu bude poslušnik u svojim zlim namerama !

Na zadnjim izborima, Usama Zukorlić sin Muamera Zukorlića kako pojedini mediji pričaju a i narod angažovao više miliona eura iz dijaspore za ove izbore i kampanju. Poboljšao je svoj rezultat, ali najviše je učinio u Novom Pazaru gdje je pobjedio Rasima Ljajića u Bošnjačkim mjestima i to je bila prevaga Vučićevog razmišljanja !

Što se tiče SDP-a, odmah nakon izbora uhapšeni su funkcioneri u Prijepolju, a piše se i da je ubica Edina Hamidovića iz Sjenice uhapšen, međutim to je objavljeno samo na portalima Stranke Pravde i Pomirenja !

Pored SDP-a, SPP je počeo da polaže svoje testove poslušnosti kod Aleksandra Vučića o kojem smo pisali ranije, naime vijest koju su proširili mediji da je u Beogradu napadač koji je napao opoziciju iz redova "Muftijinog amaneta" je lažna, jer je sam napadač član vladajućeg režima Aleksandra Vučića, ali iz SPP-a se nisu oglasili povodom tog pitanja jer vjerovatno i služe da kada je teško stanu ispred Vučića i prihvate teret na svoju stranku, jer nego šta su drugo nego satelitska stranka Aleksandra Vučića !


Iz SPP-a govore kako su ubice Edina Hamidovića članovi tkzv. kriminalne grupe iz SDP-a ?

Objavi komentar

0 Primjedbe