SDP članovi dali crveni karton Vučiću, većina članova glasa SDA na izborima !

 


Na ovim izborima po brojnim statistikama SDA Sandžaka ima više od 50% glasova, a ne bi bilo čudno ni kada bi nam na saopštenim rezultatima rekli da je SDA osvojila 70 ili 80% glasova u Sandžaku !

Veliki broj članova SDP-a a i samih funkcionera, smatra da je bruka da Bošnjak glasa Aleksandra Vučića ! Vučić koji je karijeru gradio na izjavama poput "za jednog Srbina 100 muslimana" ne može i ne smije pobjediti u Sandžaku, zato više od 90% članstva SDP-a na ovim izborima glasa SDA Sandžaka. Što se tiče druge opcije SPP-a, nakon smrti Muamera Zukorlića u toj stranci vladaju velike podjele, na izborima izlazu kao "Muftijin amanet" a posle izbora hoće da prave koaliciju sa Rasimom Ljajićem, te članstvo koje je volelo Muamera Zukorlića ogorčeno je i masovno prelazi u SDA Sandžaka, gdje je njihov lider Muamer Zukorlić ponikao i dugo godina bio član SDA Sandžaka

Nakon što je Vučić uhapsio funkcionere SDP-a odmah nakon izbora, u Sandžaku je svima bilo jasno da SDP više nema moć kao što je nekada imao te se brzo očekivala katastrofa u toj stranci. Danas smo svjedoci da veliki broj članova SDP-a napušta SDP, zato što ne mogu da im "završe" neke stvari, a SDP je godinama pravio biračko tijelo zbog toga.

Članovi koji su dugo godina bili SDP pred ove izbore prešli su u SDA Sandžaka koja im predstavlja utočiste od velikosrpskog režima, pa je bilo situacija da ne samo da će da podrže SDA Sandžaka na izborima već su pomagali pri prikupljanu potpisa !

SDA Sandžaka najveći je favorit na ovim izborima !

Objavi komentar

0 Primjedbe