BIJES GRAĐANA NA VRHUNCU : SNS i SDP imaju najniži rejting u poslednjih 12 godina !

 


SNS i njihova satelitska stranka SDP po brojim istraživanjima imaju neverovatan pad rejtinga koji je na najmanjem nivou u poslednjih 12 godina !

Da se osvrnemo na Novi Pazar, gdje je pad rejtinga SDP-a više nego duplo, na lokalnim izborima 2020. godine SDP je imao oko 45% glasova dok sada kako statistike govori ima negdje oko 15% podrške birača u Sandžaku ?

I ne samo to, nego članovi SDP-a koji su godinama bili u SDP-u napuštaju stranku i prelaze u SDA !

Šta je prethodilo da bijes građana bude na vrhuncu ?

Pad rejtinga SDP-a počeo je odmah nakon izbora, kada je izbila totalna katastrofa u Bolnici, međutim tu su izgubili podršku naroda koji nije bio njihov, i natovarili bijes građana na njih. Organizovali su se protesti ispred Bolnice više dana, a samo od te katastrofe nastale su dvije grupe građana čiji je neprijatelj isključivo SDP i Aleksandar Vučić !

Najviši udarac SDP-u je onaj kada je Vučić pohapsio funkcionere SDP-a, svima je u tom trenutku bilo jasno da je SDP izgubio sve privilegije koje je imao u Beogradu, te više neće moći da ucenjuje nove glasače a neće moći ni da zadrži već trenutne članove stranke

A šuška se po čaršiji Pazara, a može lako i da se vidi, da veliki broj SDP-ovaca koji su godinama bili dio te partije ili bojkotuju ove izbore ili prelaze u SDA Sandžaka ! Ima više slučajeva da su baš takvi, išli da pruže podršku i za prikupljane potpisa SDA Sandžaka !

Objavi komentar

0 Primjedbe