Vučićevi pijuni (Šarčević, Ružić, Smailović i drugi) traže reakciju državnih organa zbog puštanja himne Sandžaka u novopazarskoj školi !

 

NAJVEĆI UDARI NA BOŠNJAČKI IDENTITET DOLAZE BAŠ OD STRANE MINISTARSTVA PROSVJETE 

1 godina,  2 različita ministra ali jedna ideja - Uništavanje bosanskog jezika i identiteta o kojem smo i ranije pisali !

Škola Avdo Međedović, od strane Bošnjačkog nacionalnog vijeća imenovana je za školu od posebnog značaja za Bošnjake, jer se u toj školi nastava odvijala 100% na Bosanskom jeziku ! U Februaru 2020. godine otpočela je javna ofanziva na Bošnjački identitet baš u toj školi, naime tadašnji srpski ministar Šarčević, mimo volje radnika i roditelja učenika škole za direktora postavlja lice koje uopšte nije radnik te škole, iako je Zahir Gudžević pobjedio na konkursu za direktora ! Kasnije, ispostaviće se ministar je imenovao visokog funkcionera partije Muamera Zukorlića ! Nakon pola godine, više od 50% radnika te škole je otpušteno, a u školi su se umjesto Bošnjaka većinom zapošljavali građani srpske nacionalnosti !

OD ŠKOLE "POSEBNOG ZNAČAJA ZA BOŠNJAKE" DO BASTIONA INTONIRANJA "BOŽE PRAVDE" 

Nekad škola koja je bila primjer borbe za prava jednog naroda, gdje je direktor zajedno sa saradnicima iz BNV-a uspio da uvede nastavu na bosanskom jeziku, do direktora koji naređuje zapošljenima da bošnjačkoj djeci daju rasporede sa slikama svinje, i da prije početka nastave puste "Bože pravde"

ADELA KARAAHMETOVIĆ MELAJAC UZVRATILA UDARAC : HIMNA SANDŽAKA PRIJE POČETKA NASTAVE, MINISTAR RUŽIĆ NAJAVLJUJE REAKCIJU DRŽAVNIH ORGANA


Objavi komentar

0 Primjedbe