ŠARČEVIĆ : SDA JE SILOM UBACILA BOSANSKI JEZIK U AVDO MEĐEDOVIĆ ŠKOLI, ZBOG TOGA SAM IMENOVAO SMAILOVIĆA DA TO ISPRAVI !

 

Izabrani direktor Safet Smailović u školi Avdo Međedović došao je mimo volje zakona, postavio ga je ministar Šarčević koji je i sam rekao da se u Školi Avdo Međedović "mimo volje" učenika predavanje odvija 100% na bosanskom jeziku. Očigledno je da bosanski jezik smeta Šarčeviću i drugima, jer je naprimer inspektorka rekla "Osnivanje ove škole meni je džigerice pojela".

Nažalost, Smailović je isterao većinu radnika u toj školi a ostatak je ucenio poslom. Međutim izgleda da je pravda došla po svoje.

Prvo pogledajte bahatost Smailovića po uzoru na svojeg šefa (baba) Muamera Zukorlića koji se slično parkira po pešačkom prijelazu.

A pogledajte i komentar Admira Muratovića, Admir Muratović je inače vijećnik u Bošnjačkom Nacionalnom Vijeću na listi koju je predvodio Vojislav Šešelj i koja je dobila debakl na izborima. Uprkos tome, Šarčević je Muratovića postavio da predstavlja BNV jer je to škola od posebnog značaja u Sandžaku. Napominjemo, Škola Avdo Međedović od 1. Novembra do 1. Januara nije imala grijanje u školi!

Licemjerno, zar ne?

Izvor FB Stranica "Sandžak"

Novi Pazar / Nečuveno, direktor OŠ Avdo Međjedović sa svojim dzipom blokirao glavni ulaz u školu, prosvetna inspekcija češlja nepravilnu dokumentaciju
Direktor OŠ Avdo Medjedović Safet Smajilović je po uzoru na svog gazdu Muamera Zukorlića nekoliko puta ušao sa dzipom u školsko dvorište i na izuzeto bahati način deci blokirao put u dvorište. Takodje kako naš portal saznaje, prosvetna inspekcija je dolazila u petak i uočila niz nepravilnosti u radu vezanih za vodjenje evidencije, nepravilni zapisnici kolektiva, neuredni vodjenje dnevnika, pogrešni izveštaji timova i velike nepravilnosti kod ocenjivanja učenika. Školi je dat odredjeni rok da uočene nepravilnosti u najhitnijem roku isprave, direktoru i Privremenom školskom odboru su podnete odredjene prijave. Uskoro opširnije....

 

 

 

Objavi komentar

0 Primjedbe