"Vučićeva rezolucija" odgovor četničkog režima na rezoluciju SDA Sandžaka o Srebrenici

 

Marijan Rističević, poslanik vladajuće većine koja je protiv interesa Bošnjaka a koju čine poslušničke stranke koje ucjenama prikupljaju glasove Bošnjaka, 17. juna podnio je rezoluciju u Srebrenici, kojom se negira genocid u Srebrenici !

Bošnjačko nacionalno vijeće i SDA Sandžaka, koji zastupaju interese Bošnjaka, pozvali su Srpski parlament da po hitnom postupku usvoji rezoluciju u Srebrenici kojom se zabranjuje javno negiranje genocida i da 11. jul proglasi danom sjećanja na žrtve Srebrenice koja je počinila genocid !

Međutim, politička scena u Sandžaku je i više nego tužna, režim je instalirao svoje igrače koji ucenama i malrvezacijama odnose na desetine hiljada glasova Bošnjaka, koji će na kraju u parlamentu biti upotrebljeni protiv sebe, dakle samo iz Novog Pazara na parlamentarnim izborima 2020. godine direktno je Vučić dobio preko 20.000 glasova, i njegov poslušnik Muamer Zukorlić koji mu se odma pridruzio negdje oko 9.000 glasova ! Svi ti glasovi, će očigledno biti upotrebljeni protiv interesa Bošnjaka !


Objavi komentar

0 Primjedbe