NE DOPUŠTAJU DAN BOŠNJAKA U SJENICI ! Poslušnička SPP zajedno sa režimom odbila prijedlog SDA Sandžaka

 

Tokom Skupštine opštine Sjenica, odbornici SDA Sandžaka zahtijevali su da se, Dan Bošnjaka - 28. septembar, proglasi praznikom i u ovoj opštini ali vladajuća većina je odbila prijedlog !

SDA Sandžaka je držala višedecenijsku vlast u Sjenici, koja je od obićne Varošnice postala prelijepa opština Sandžaka ! Od izbora 2020. godine, vlast u Sjenici predata je u potpunosti srpskom režimu uz pomoć poslušničke SPP ! Vladajuću većinu čine SPP, SNS , SPS I POKS

Od tada ovu opštinu koja je svoj sjaj ugledala tek poslednjih godina, potresaju brojne malverzacije, pa je naprimer Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić sam izjavio "Nesposobni smo da oslobodimo grad od smeća, tražimo pomoć od države" ! Tokom snježnih padavina u Januaru i Februaru vlast je bila nesposobna da očisti puteve od snijega, a snijeg se čistio samo funkcionerima i pristalicama SNS-a i SPP-a !

I pored koalicije sa udruženim srpskim strankama, da bi skinuli SDA sa vlasti, "kupili" odbornicu SDA Sandžaka ! SDA Sandžaka umalo je uspijela da sruši vladajuću većinu i Opštinu vrati Bošnjacima ali je vjerovatno iz vrha države poslat ogroman novac i odbornica SDA Sandžaka prešla je u odbornički klub "SPP-a"

 

Objavi komentar

0 Primjedbe