Muratović osnovao stranku : "Vučić je dokazao da drži riječ i da možemo da mu vjerujemo"

 


Samir Tandir, Admir Muratović i Fadilj Nikšić, sa nekolicinom istomišljenika, danas su u Prijepolju održali sjednicu Inicijativnog odbora za formiranje Bošnjačko srpskog saveza – BOSS, usvojili prijedlog Statuta i programska načela.

Za predsjednika Inicijativnog odbora izabran je Samir Tandir, bivši visoki funkcioner SPP i ličnost za koju se niže niz afera kao što su “Tetkina firma” i “Halal čekić”.

Za zamjenika predsjednika Inicijativnog odbora Admir Muratović, a za potpredsjednicu Nađa Začević iz Beograda.

Odlučeno je da će sjedište stranke biti u Beogradu.

Jednoglasno je donesena odluka da Bošnjačko srpski savez na izborima za članove nacionalnog savjeta Bošnjačke nacionalne manjine podrži listu “Savez za Sandzak i Dobre Bošnjane”.

Kako je saopćeno, u narednim danima oni će predati sva potrebna dokumenta za registraciju stranke.

Sa sjednice je istaknuto da smatraju “da je pravi trenutak za savez jer je na čelu države Srbije je predsjednik Aleksandar Vučić, čovjek koji je dokazao da drži riječ i kome možemo da vjerujemo.”

Ističu da će njihovi politički protivnici biti svi oni koji su protiv saveza Bošnjaka i Srba.

Pošto se radi o savezu sa Srbima, medijima nije obznanjeno ko će od Srba biti njihov visoki funkcioner. Ali, sudeći po nazivu buduće stranke ona neće biti manjinska i neće se referirati na manjinsku bošnjačku politiku, već će kao svoj glavni cilj postaviti ideju saveza sa Srbima u zemlji i okruženju.

Izvor: Sandzacke.rs

Objavi komentar

0 Primjedbe