Vučić kupio Usami glasove u Bujanovcu da Albanci ne bi imali poslanika u skupštini !

 


Romi iz Bujanovca i Kraljeva često su viđani na političkim skupovima nekada Beogradskog ljubimca Rasima Ljajića, na zadnjem mitingu viđeni su u Pazaru ali pod parolama "Muftijin Amanet - Usame Zukorlić !

Usama Zukorlić od početka kampanje imao je velikih problema, pa je napravio preko 3000 lažnih potpisa jer vjerovatno ne bi skupio ni za predaju liste da mu Vučić nije pomogao u tome, tek posle predaje liste stigle su pare iz dijaspore odakle se pravila kampanja i skupljalo biračko tijelo.

Dobar dio novca otišao je za rome i Albance iz Bujanovca, ali poenta nije samo u novcu. Malo bi nerealno bilo da Albanci glasaju Vučića, jer ipak Albanci nisu kao Bošnjaci pa da glasaju Vučića, već je Vučić instalirao svojeg satelita među Preševskom dolinom, otvorio odbor SPP-a Usami Zukorliću i pomogao mu u kampanji.

Čemu je razlog tome, ljubav Vučića prema Usami nije ! U prošlom sazivu skupštine jedinu opoziciju činili su SDA Sandžaka i Albanci iz preševske doline koji su bili jedinstveni, kao što su Bošnjacima instalirani SDP i SPP da rasture SDA Sandžaka tako su i Kamberiju poslati zlonamjerni ljudi koji su podijelili jedinstvo Albanaca, ali i pored toga Usami su kupovani glasovi !

Tužno je što iz Preševske doline neće imati nijedan poslanik, mada je svašta moguće jer se u Preševskoj dolini traži ponavljanje izbora. Prošle izbore bilo je 26.000 birača dok sada ima 12.000 birača, nešto ne štima zar ne ?


Objavi komentar

0 Primjedbe