NP : SDP pao na 6.000 glasova u Pazaru, 10.000 glasova manje nego na prošlim izborima !

 


Parlamentarni izbori u Sandžaku su završeni a analitike se skoro i podudaraju onima koje smo davali prije kampanje o podršci partija u Sandžaku !

SNS je pobijedio u Novom Pazaru ali je osvojio mnogo manji broj glasova nego na prošlim izborima. Listu SNS je podržala i njegova satelitska stranka SDP koja je u Pazaru imala podršku i do 50% a sada ima najmanji broj glasova ! A evo i proste računice

SNS/SDP koalicija osvojila je 14.000 glasova. Od ukupnog broja glasova, više od 8000 glasova toj listi pružili su Srbi iz Novog Pazara, kada oduzmemo tih 8.000 glasova doćićemo do brojke od 6.000 glasova 

Na lokalnim izborima 2020. godine SDP je osvojio historijski rezultat od 16.000 glasova, međutim na ovim izborima dobio je 62% manje glasova nego na prošlim izborima, ili se može reći izgubio povjerenje 10.000 građana Novog Pazara !

Katastrofalno vođenje grada posebno u periodu haosa u Bolnici gdje se nezadovoljstvo građana podiglo na najvećem mogućem nivou dovelo je do toga da nekada najjača partija u Novom Pazaru spadne na manje od 6.000 glasova !

Sumirajući rezultate, najveću pobjedu u Pazaru odnijela je Marinika Tepić koja je svoj izborni rezultat u Novom Pazaru poboljsala za + 1600% !

Objavi komentar

0 Primjedbe