Učesnici protesta na Cetinju: Gospodine Vučiću, za vas posebna poruka

 

Učesnici protesta koji su se danas okupili na Cetinju, mahom ispred Cetinjskom manastira, uoči sutrašnjeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, kazali su da su danas došli na Cetinje kako bi odbranili Crnu Goru. Jedan od njih uputio je i direktnu poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Tenzije na Cetinju od jutros ne jenjavaju, a čini se da je situacija gora iz minuta u minut. Iako je ceremonija ustoličenja zakazana za sutra ujutru, cetinjske ulice i lokali pune su nacionalista! Putevi ka Cetinju su, prema našim poslednjim informacijama, i dalje su blokirani, a reporteri „Nove“ iz Bosne i Hercegovine razgovarali su sa nekim od protestanata.

Na pitanje zašto su danas na Cetinju, gotovo svi su odgovorili da su došli kako bi odbranili Crnu Goru i da ih se unuci i pradedovi ne bi stideli. Jedan od njih uputio je i poruku predsedniku Aleksandru Vučiću, osvrćući se na njegovu raniju izjavu povodom ovog događaja.

Cetinje, Crna Gora, protest, policija, ograda, Joanikije

„Napadnuti smo od gospodina Vučića. Jeste li čuli njegovu čestitku? Kaže želim sve najbolje Srbima i ostalim pravoslavcima. Znači, nas Crnogoraca nema. E, gospodine Vučiću, za Vas specijalna poruka: Ima nas, biće nas, a Vi dođite, uvek ste dobrodošli“, kazao je jedan od protestanata, dok je drugi dobacio: „On nije!“

Cetinje, Crna Gora, protest, policija, ograda, Joanikije
Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

Podsetimo, prema poslednjim informacijama, došlo je do još jednog u nizu sukoba demonstranata i policije na putu od Cetinja ka Podgorici, a policija je odgovorila na to upotrebom suzavca.

Prethodno su nacionalisti srušili metalnu ogradu postavljenu oko Cetinjskog manastira, a došlo je i do koškanja sa kordonom policije kom su uzvikivali: „Izdaja, izdaja“.

Objavi komentar

0 Primjedbe