MODERNI ISLAMSKI CENTAR: DŽAMIJA, ŠKOLA KUR'ANA I OBDANISTE U SELAKOVCU !


 

𝗣𝗢𝗦𝗧𝗔𝗩𝗟𝗝𝗘𝗡 𝗞𝗔𝗠𝗘𝗡 𝗧𝗘𝗠𝗘𝗟𝗝𝗔𝗖 𝗭𝗔 𝗜𝗭𝗚𝗥𝗔𝗗𝗡𝗝𝗨 𝗜𝗦𝗟𝗔𝗠𝗦𝗞𝗢𝗚 𝗖𝗘𝗡𝗧𝗥𝗔
 
Svječanim polaganjem kamena temeljca i dovom, obilježen je početak radova na izgradnji Islamskog centra u ulici Rifata Burdževića, kod Velikog groblja u Novom Pazaru.
 
Događaju su prisustvovali građani, imami, predstavnici Islamske zajednice, kao i predstavnici gradskih vlasti, političkog, kulturnog i javnog života.
 
O značaju izgradnje Islamskog centra govorili su muftija sandžački Senad ef. Halitović i reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović.
 
Dovu je proučio zamjenik muftije sandžačkog Muhamed ef. Demirović.
 
Nakon proučene dove, uz učenje tekbira, uslijedilo je i postavljanje kamena temeljca za budući Islamski centar koji će biti od velike koristi stanovnicima ovog dijela grada, s obzirom da ne postoji sličan objekat u blizini.
 
Vakif placa i većinski donator izgradnje objekta je hadžija Dževad Aljković, a učešće su već stigli uzeti i mnogi drugi.
 
Planom je predviđeno da objekat bude na tri nivoa, tako da će pored prostora za obavljanje namaza, jedan sprat biti namijenjen školi Kur’ana a drugi Islamskom obdaništu.
 
Molimo Gospodara Milostivoga da vakifu i svima koji će uzeti učešće u ovom i drugim društveno korisnim projektima radi Njega Uzvišenog, trud ukabuli i to im zalogom za dženet učini, a ovaj projekat učini trajnim i plodonosnim za sve generacije do sudnjega dana.

Objavi komentar

0 Primjedbe