"Deca su ti gladna, ekonomski tigre, mnogo si tužan" (FOTO)

 

Dok su režimu puna usta priča o Srbiji kao "ekonomskom tigru", građanima naše zemlje usta su prazna. Zbog sve lošije finansijske situacije, narod nema novca da kupuje osnovne namirnice u velikim količinama, pa su se prodavci odlučili da svoje proizvode prodaju u malim količinama i na gramažu.- Ekonomski tigre, ovo je pakovanje kačkavalja od 100 grama jer se ta gramaža najčešće prodaje. Pelene za decu i odrasle odavno na komad. Malopre me pita drugarica: Je l' si videla? Prodaju prašak za veš na grame. Deca su ti gladna, Tigre. Tužan si, Tigre, mnogo si tužan - napisala je predsednika SSP Bor Irena Živković, podelivši fotografiju pakovanja kačkavalja od 100 grama.Na ovakav način kupovine građani se sve više odlučuju, jer mnogi nemaju para za pola kilograma ili kilogram. U "Maksiju" ili "Ideji" često nailazimo na ovakva pakovanja jer prodaju ostatke kotura, ali je poražavajuće kad vidimo kako se prašak za pranje veša prodaje na grame ili kapsule za pranje veša ili sudova na komad.


Na društvnim mrežama objavljena je jedna tragikomična analiza kupovne moći građana, pa se pomoću nje može zaključiti da nemamo novca ni za "burek".jučiti da nemamo novca ni za "burek".
FOTO: Printscreen/FacebookFOTO: Printscreen/Facebook

- Burek košta 150 dinara. Ako četvoročlana porodica kupi četiri komada, cena je 600 dinara, po obroku, ako jedu tri puta dnevno to je 1.800 dinara, a za mesec (30) dana, to je 54.000 samo za burek i to bez jogurta. A medijalna (stvarna neto prosečna plata u Srbiji), kako kaže predsednik SNS-a je 49.933 dinara! Dakle, nema ni za burke. Merite zarade u kupovnoj moći, ne u iznosu i doći ćete do istiner o SNS bandi i njenoj lažnoj slici sreće! Seća li se neko plata iz '90-ih? Bile su i u milijardama, pa si mogao da kupiš ništa već popodne! Ili, ako vam je super i srećni ste, onda ok - napisao je jedan od građana na Fejsbuku.

Narod kupuje i jabuke na komad, a s obzirom na to koliko je porasla cena ulja, uskoro možemo očekivati da ih prodavnice prodaju u šolji. Neverovatan je apsurd u kome živimo, jer dok se u svim režimskim medijima ekonomska situacija u Srbiji prikazuje kao nikad bolja, s druge strane narod jedva sastavlja kraj sa krajem. Izgleda da porast BDP-a kojim se Vučić toliko hvali, nužno ne znači i porast kupovne moći, već paradoksalno sve više klizimo u siromaštvo. 

Ekonomski tigar je toliko "porastao", da se kupovna moć građana svela na grame i mrvice. Izgleda da je tigar previše najeo, pa za građane nije ostalo gotovo ništa...

Direktno izvor

Objavi komentar

0 Primjedbe